4 ting du skal have til julefrokosten

Juletiden begynder at nærme sig og det er derfor en god idé at begynde at planlægge årets julefrokost. Ønsker du at din julefrokost skal være en begivenhed, som dine gæster vil kunne tænke tilbage på med glæde er det en stor fordel at begynde på sin planlægning i god tid. Ønsker du at få den bedst mulige aften med dine nærmeste vil det være en god idé at begynde at planlægge jeres julefrokost i god tid, da de fleste har travlt i juletiden, og det er derfor ikke særlig smart at være ude i sidste øjeblik med planlægningen. Er du allerede i gang med at planlægge årets julefrokost, men i tvivl om hvordan du får stablet det bedst mulige arrangement på benene, så læs med her og få 4 råd til, hvordan du skaber de bedst mulige rammer for en fantastisk aften i godt selskab. 

Et smukt julebord

En af de ting, der er vigtige at have til julefrokosten er et smukt dækket julebord. Dette kan nemlig bidrage til at skabe en fantastisk stemning til jeres julefrokost er borddækningen. For at få skabt en julestemning kan du lægge en juledag på bordet eller en løber i julens farver. Derudover kan du gøre bordet mere festligt med bordpynt i form af eksempelvis julepynt, grangrene eller konfetti. Ved hver plads omkring bordet er en af de helt essentielle ting, som man ikke må glemme, når man dækker bord til julefrokosten, er snapseglas.

De fleste vil gerne nyde et glas snaps til deres måltid, når de er til julefrokost og det er derfor yderst vigtigt at huske at stille snapseglas på bordet, når du dækker op til din julefrokost. Mangler du snapsglassene til din borddækning, så læs med i næste punkt for at blive klogere på, hvilke snapseglas du skal købe dig, når du planlægger en julefrokost. Udover glas og andet service så kan du gøre lidt ekstra ud af borddækningen ved at placere en smukt foldet serviet på hver tallerken.

Mangler du mere inspiration til, hvordan du kan dække bordet til jeres julefrokost så det fremstår smukt og indbydende, så kan du med fordel søge inspiration på nettet. På nettet vil du nemlig kunne finde et hav af billeder af forskellige typer af borddækning, som du kan tage inspiration fra, når du selv skal til at dække op til din julefrokost 

De helt rigtige snapseglas

Langt de fleste julefrokoster involverer snaps, og når du planlægger din julefrokost er det derfor vigtigt, at kunne stille snapseglas på bordet. Når du planlægger din julefrokost kan det derfor være en god idé at overveje, hvilken type af snapseglas du vil sætte på bordet. Er du i gang med at plan lægge en julefrokost med mange gæster, så kan det være en idé at købe engangssnapseglas i plastik eller et andet materiale.

Ulempen ved dette er dog at det selvfølgelig ikke pynter på bordet på samme måde som et sæt snapseglas i glas, men er gæstelisten til din julefrokost lang kan det være en større udgift at skulle købe glas, så der er nok til alle, hvis du ikke allerede har dette. Ønsker du ikke at købe engangsglas, så findes der et hav af forskellige glas i forskellige modeller. Eksempelvis kan du få glas med forskellige højder på stilken eller helt uden stilk.

Derudover kan du vælge om dine snapseglas skal have et mere traditionelt udtryk, så det passer sammen med det meste af dit service, eller om du skal købe en mere moderne model, der skiller sig en smule ud. Der er altså mange muligheder, når det kommer til valget af de glas, som du ønsker at sætte på bordet og det kan derfor være en god idé at gå på opdagelse i de mange muligheder, så du får købt nogle glas, som du kan have glæde af i mange år. 

Snaps der falder i alles smag

Da snaps som nævnt ofte er en del af de traditionelle julefrokoster er det vigtigt at have et par flasker snaps, som du kan sætte på bordet. Med de helt rigtige snapseglas på bordet er det yderst vigtigt at huske at få stillet den helt rigtige snaps på bordet også. Bryder du dig ikke særlig meget om smagen af traditionel snaps, så kan du med fordel lave din egen kryddersnaps. Der findes et hav af forskellige opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps på nettet, så du vil uden tvivl kunne finde en opskrift, der vil falde i din smag.

Der er stort set ingen grænser for, hvad du kan tilføje til din egen hjemmelavede snaps, så du kan roligt være kreativ og tilføje de ingredienser du synes smager fantastisk. Hvis du synes at de traditionelle typer af snaps smager for stærkt, så vil det være en god idé at lave en snaps, der smager sødt. Dette kunne eksempelvis være en honningsyp. Som navnet indikerer får denne type af snaps sin smag fra honning, og vil derfor være et rigtig godt valg, hvis du ønsker en snaps med en mildere og mere rund smag.

God underholdning

En julefrokost er mere end bare mad og drikke. Når du skal holde julefrokost er det derfor en god idé at have nogle underholdende indslag, som kan bidrage til den gode stemning. Julefrokoster varer ofte en del timer og der kan derfor være behov for et par pauser fra julemaden. Vil du sikre dig at jeres julefrokost bliver en kæmpe succes kan du eksempelvis planlægge en omgang pakkeleg, en quiz eller noget helt tredje, der kan give et underholdende afbræk fra alt den lækre julemad.

Selvom det kan være hyggeligt bare at sidde og snakke, så vil dine gæster helt sikkert sætte pris på at du har planlagt et par aktiviteter, som virkelig kan sætte gang i jeres fest. Der findes et hav af forskellige festlige indslag, som du kan fylde jeres dag med. Mangler du inspiration til, hvad I kan få jeres dag til at gå med, så kan du med fordel søge inspiration på nettet, og finde ud af, hvad du vil underholde dine gæster med.

Menu
Top